hoved
racisme
3
Menu, Poul Eck Sørensen blok:
Forside og nyeste læserbrev m.m.
Kontakt
Kalender
Link parti
Link fredsarbejde
Lokale økologer
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske foreninger
Støt hjælpe-organisationerne
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne
Arkiv for læsebreve m.m.

 

6. August i Heerups have mod atomvåben
Heerups Have - kl. 20

Mindedag og demonstration mod atomvåben.

Ud over talen vil vi synge et par sange og hygge os med hinanden bagefter.

Tale ved Lisbet Skou

Sange, kaffe, te og kage. 

se kalender for Esbjerg Fredsbevægelse

26. august starter klimakaravanen i Esbjerg

Kl. 15 er der start med talere og sange på Torvet.

Link til klimakaravanens hjemmeside

Link til klimakaravanens Facebookside

Link til klimakaravanens facebookside i Esbjerg

Klimamarchen deltager d. 2/9 i Klimafolkemødet i Middelfart

 


Klimafolkemødet 2022

1. – 3. september 2022 – Middelfart -

Se programmet for
Årets program for Klimafolkemødet er klar. Læs mere og lad dig inspirere af, hvordan vi kan skabe klimahandling sammen.

Link

 

Foreningernes dag - lørdag d. 4/9 - 2022
kl. 10 - 14:30

Se programmet for forenngernesdag klik her.

Du kan møde Esbjerg Fredsbevægelsen den dag.
Vi har vores bod på Torvet.

 

Hadets anatomi - d. 9/11 - 2022

Oplægsholder Jens-Martin Eriksen der er forfatter til bogen.

Link til bogen

 

 

Forsiden > Nyheder > Racisme Bliv medlem - Kontakt - Oversigt

Racisme

 

Islamforsker: Vi dæmoniserer muslimer

Politikken d. 6/3 - 2017

Politikere, medier og meningsdannere har svigtet forsvaret af centrale demokratiske værdier i debatten om islam og muslimer, mener en af verdens førende islamforskere...

Vi er vidne til en tendens, hvor måden, man behandler islam som fænomen, bærer præg af en grænseløs uvidenhed

Og nu retter han en skarp kritik mod den politiske stand, de etablerede medier og meningsdannere, der i hans øjne gør en kunstig civilisationskamp til en realpolitisk virkelighed.

»Når vi i dag taler om muslimer, så taler vi ikke om almindelige mennesker, der praktiserer deres religion. Vi taler om karikaturer, som vi nægter at forstå indgående«, siger han.
Læs også: En vaskeægte dansk familie

Partier og bevægelser, der i stigende grad ser deres vælgere vende sig mod globaliseringen, har set en mulighed for at genvinde en tabt opbakning ved at male et forenklet fjendebillede af følgerne af verdens næststørste religion.

»Man får pisket stemningen op, så folk når et niveau af nærmest hysterisk frygt, og i det klima virker enhver generalisering. Man koger enorme folkemængder ned til ’muslimer’, ’flygtninge fra Mellemøsten’ og ’immigranter’ og forklarer ofte uden tøven, hvordan denne gruppe gør det og det og det af ulovligheder, overgreb og velfærdsbedrageri. Man skeler aldrig til relative tal – at det jo kun er en uhyre lille procentdel af f.eks. flygtninge, der begår kriminalitet. Eller terror for den sags skyld«, lyder det fra Esposito, der ikke blot peger på populistiske ledere som Le Pen, Trump og Wilders, men også europæiske konservative og socialdemokrater som meddelagtige i denne ’frygtens politik’…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

DF: Gå i kirke – så er du på rette vej

Deltagelse i de kristne højtider er en betingelse for at kunne blive dansker, mener Dansk Folkeparti, som opfordrer til kirkegang i julen og påsken...

læs hele artiklen

Sidens top

 

Tysklands største avis viderebragte løgn om arabiske mænds sex-overgreb i Frankfurt

Berlingske d. 15/2 - 2017

Tysklands største avis BILD har ukritisk viderebragt løgn om sexovergreb begået af arabiske mænd. Nu har statsanklageren åbnet sag mod en restaurantejer, der stod frem med anklagerne...

…Tirsdag slog en talsmand for politiet fast, at Mais påstand om adskillige seksuelle krænkelser foretaget af arabiske mænd »er indholdsløse og savner ethvert grundlag.« I stedet formoder politiet efter afhøring af vidner, at der nytårsaften fandt håndgemæng sted mellem uidentificerede gæster på Mais beværtning…

…»De rørte mig under kjolen, mellem benene og på mine bryster«, udtalte en 27-årig anonym kvinde ved den lejlighed til BILD, der nu har slettet artiklen fra avisens hjemmeside.

I mellemtiden har politiets efterforskere konstateret, at det pågældende vidne slet ikke opholdt sig i Tyskland under det angivelige sex-overgreb…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Nye Borgerlige-bestyrelsesmedlem: Brandangreb i Ry er moralsk forsvarligt

Redox d. 15/2 - 2017

Tillidsvalgt i Nye Borgerlige støtter fængslede drenge efter brandangrebet i Ry.

Deres handlinger er i juridisk forstand ulovlige, men moralsk er et andet spørgsmål. Havde det nu været voksne mennesker som tævede en indvandrerbande ville de blive hædret for deres indsats.

Sådan skriver Chang Claus Lembirk, medlem af bestyrelsen i Nye Borgerlige i Roskilde og fast deltager ved For Friheds demonstrationer, i en facebookgruppe med navnet "Støttegruppe for de 4 danske drenge fra Ry." I en afstemning med spørgsmålet "Hvad mener du om sagen?" har han svaret: "De 4 danske drenge er uskyldige.”…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Adopterede danskere ikke længere danskere

Adoption & Samfund d. 14/2 - 2017

Efter regeringens nye definition af danskhed om, hvad det vil sige at være dansk, kan internationalt adopterede danskere ikke længere kalde sig danske.

Fælles udtalelse fra danske internationalt adopterede i anledning af Folketingets vedtagelse den 9. februar 2017

Et flertal i Folketinget har den 9. februar 2017 vedtaget, at man ikke er dansker, hvis man er efterkommer eller indvandrer fra et ikke-vestligt land.

Adoption & Samfund Ungdom (ASU) og Adoption & Samfund (A&S) udtrykker bestyrtelse over ordvalget i vedtagelsen, der naturligvis rammer alle adoptanter og adopterede særdeles hårdt. Følelsen af at vi ikke er accepterede som danske er en ubærlig følelse for os alle, børn, unge og voksne adopterede.

Betyder det nu, at alle vi internationalt adopterede til Danmark skal betragte os selv som ikke-danskere?
Betyder det, at alle vi danskere skal deles op i heldanskere, halvdanskere, kvartdanskere, ottendedelsdanskere?

Konsekvenserne af denne vedtagelse er svære at forudse, men Folketinget har gjort det tydeligt, at der ikke må bo for mange efterkommere eller indvandrere fra et ikke-vestligt land inden for et bestemt område. Det vil i praksis betyde, at internationalt adopterede ikke frit kan vælge, hvor de vil bo.

Hvad er det næste skridt efter denne vedtagelse? Historien viser os desværre med al tydelighed, hvad der sker, når man stigmatiserer dele af befolkningen ud fra oprindelse og etnicitet. Vore folkevalgte har efter vores opfattelse en særdeles stor forpligtelse til at anvende et sprogbrug, en tone og en omtaleform, som vi og vore børn kan være bekendt.

Det er vores håb at besindige personer i flertallet i Folketinget indser deres enorme fejltagelse og vil medvirke til at vedtagelsen af 9. februar 2017 fjernes.

Adoption & Samfund Ungdom, Adoption & Samfund

For yderligere kommentarer, kontakt: Formand for Adoption & Samfund Michael Paaske: 29 48 53 06 Eller formand for Adoption & Samfund Ungdom Christina Netrika Olsen: 42 41 38 88

Link til pressemeddelelsen

Sidens top

 

USA's jøder og muslimer forener sig efter Trump-sejr

Kristeligt Dagblad d. 15/11 - 2016

To store organisationer for muslimer og jøder vil sammen forsøge at beskytte USA's religiøse mindretal.

Muslimske og jødiske organisationer i USA er nervøse for, at Donald Trumps valgsejr vil føre til øget antisemitisme og had mod muslimer.

Derfor er to store organisationer for jøder og muslimer blot én uge efter valget gået sammen om at danne en ny - og usædvanlig - alliance, skriver den israelske avis Haaretz…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Racisme er hverdag for adopterede danskere!

Adoption & Samfund d. 31/10 - 2016

Racisme er hverdag for adopterede danskere

For de mange tusinde danskere, som er kommet her til landet som adopterede fra andre lande, er racisme og fordomme desværre en del af livet.

Det problem sætter foreningen Adoption & Samfund fokus på i det nyeste nummer af magasinet Adoption & Samfund, hvor en række udenlandske adopterede fortæller, hvordan det er at leve med mørk hud i Danmark. De fortæller om at vokse op med øgenavne som ”risgnasker”, ”negerdukke” eller ”skævøje”.

Mere end 20.000 adopterede er siden 1970 kommet til Danmark fra andre lande, og for mange af dem medfører deres mørke hud eller anden måde at se anderledes ud på, ikke kun anledning til ubehagelige øgenavne. Racismen og diskrimination giver en oplevelse af ikke at høre til her i landet. Flere adopterede fortæller, at ingen hvide danskere griber ind, når de bliver chikaneret i offentlige transportmidler. Andre oplever diskrimination som en del af hverdagen, hvor de konstant mindes om, at de ser anderledes ud:

”Jeg kunne ikke få rollen som Sandy i Grease,” som Sri Lankansk-fødte Kira Pumali Pedersen siger.

De udenlandsk adopterede kan desuden, både som børn og voksne, opleve den mere spidsfindige form for racisme, der findes i nogle danskeres fasttømrede holdninger om mennesker med forskellige hudfarver er. De adopterede føler sig som danskere, men bliver konstant mindet om, at de ser anderledes ud.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Pas på sproget: Denne gang kan vi ikke sige, at vi ikke vidste noget

Kristeligt Dagblad d. 12/10 - 2016

Vi gør os medskyldige i den yderst skræmmende udvikling, der sker i den politiske debat, hvis vi ikke reagerer, når mennesker bruger nazistiske begreber, skriver sognepræst.

DEN TYSKE REDAKTØR og Harvard-gæsteprofessor Alexander Görlach har i Kristeligt Dagblad argumenteret for, at Det Tredje Riges sprog er på vej tilbage i Tyskland.

Jeg vil vove at påstå, at dette sprog ikke kun er på vej tilbage i Tyskland, men også vinder flere og flere tilhængere i resten af Europa og ikke mindst her i Danmark. Og det er kritisk…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

 

 

Foto øverst: Marie Aschehoug-Clauteaux, Shaka & Nosbé, “Empreintes Urbaines“, SOS Racisme, Palais d'Iéna, Paris 8e, Mai 2011, link flickr

Det er uforståeligt, at nogen kan have et så fjensk menneskesyn. Vi må skabe større tryghed i det danske samfund. Det er den bedste modvægt til disse tanker. Hos nogle bevirker frygt, at man bliver hård over for andre. (red).

 

racisme2

 

 

racister2

Racister spreder løgne om muslimer.

Racister fra Britain First manipulerede nedenstående billede.

Veteran reports Britain First for defamation over fake photo.

Heldigvis blev dette opdaget, men der er sikkert nogle, der har gemt billedet uden at vide, at det er manipuleret.

Wikipedia: Bigotry is a state of mind where a person obstinately, irrationally, unfairly or intolerantly dislikes other people, ideas, etc

Læs mere om ovenstående - klik her

Sidens top

-----------------------------------------------------

 

Det Tredje Riges sprog er på vej tilbage

Kristeligt Dagblad d. 20/9 - 2016

Sproget er ikke objektivt, det eksisterer ikke i egen ret, men alene når det anvendes – og det sker altid i en kontekst. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at Alternative für Deutschland gør brug af nazibegrebet ”Völkisch", skriver tysk chefredaktør

Moderne sprogfolk ville sige det sådan her:

Sproget er ikke objektivt, det eksisterer ikke i egen ret, men alene når det anvendes – og det sker altid i en kontekst.

Og intet sted er sammenhængen så vigtig som i politik. ”At erobre et begreb” har partierne igennem et halvt århundrede kaldt det, når det lykkes dem at sætte deres politiske anliggender i forbindelse med en term eller et slagord, som er så fængende og fortættet, at folk giver sig til at bruge det…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Krystalnatten 2016

Modkraft d. 3/11 -2016

Siden 1997 har demonstrationer på årsdagen for den åbne forfølgelse af den jødiske befolkning i Nazi-Tyskland, den såkaldte Krystalnat (kaldt sådan efter de knuste ruder) den 9. november 1938.

Læs hele artiklen

 

Videoer om racisme

TV 2 | ØSTJYLLAND d. 23/11 - 2016

”De råber asylansøger efter mig…det kan man godt blive træt af..” Citat: Andreas Sabroe, 26 år, opvokset i Randers.

Se video på facebook

 

DF'er politianmeldt efter udlændinge-tale

TV2 d. 20/9 - 2016

DF'eren Cheanne Nielsen er blevet politianmeldt for racisme efter blandt andet at have sagt, 'at udlændinge sviner, voldtager og dræber' i en tale.

se video

Det at forsamlingen klapper af denne udtalelse viser hvilke holdninger der er i DF.

Sidens top

 

DF-politiker anmeldes for racisme efter udtalelser om muslimer

TV2 d. 11/6 - 2016

DF-politikeren vil mandag blive anmeldt for racisme efter udtalelser om, at rettroende muslimer er til skade for folkestyret.

Se video

STRAFFELOVENS RACISMEPARAGRAF

§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Kilde: Retsinformation.dk

Sidens top

 

Groft hærværk mod muslimsk efterskole: - Det mest ubehagelige, jeg har oplevet

TV2 d. 13/8 - 2016

- Det rammer dybt, siger forstander Ahmet Deniz.

Danmarks første muslimske efterskole, Mina Hindholm Efterskole ved Fuglebjerg, blev natten til torsdag udsat for groft hærværk.

Med spraymaling er der flere steder på skolens mure, træværk og vinduer skrevet "Fuck Islam" og "Islam ud af DK". Der er desuden blevet malet skydeskiver på flere ruder. Det skriver Sjællandske Medier.

- Det rammer dybt, siger forstander Ahmet Deniz…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Imødegå det hadefulde

JV d. 31/12 - 2015 af lokalredaktør Christian Friis Hansen

...Prisen for et frit samfund med ytringsfrihed er, at der også er åbent ned til debatkulturens kloak, men vi kan som samfundsborgere selv sørge for en vis hygiejne. Og det handler ikke om for eller imod muslimer - begge dele er lovlige synspunkter. Men det direkte hadefulde har vi alle en pligt til at imødegå. Med argumenter og synspunkter frem for eder og forbandelser.

Jo flere, der deltager i denne kamp, desto bedre.

Vi har 364 dage til at gøre noget ved sagen i år.

Læs hele lederen

Sidens top

 

Politianmeldelse af Søren Espersen for brud på Genevekonvention.

Iflg Søren Espersens, Dansk Folkeparti, opfordring til at bombe kvinder og børn, hvilket er et brud på Genevekonventionen, vil jeg, ved min underskrift, deltage i en politianmeldelse, for opfordring til en krigsforbrydelse. 266

For at ingen skal være i tvivl, bliver Søren Espersen anmeldt for brud på Tillægsprotokollerne 1 og 2, til Geneve konventionen og for brud på Straffelovens § 266 og § 266B

Underskriftindsamlingen løber frem til den 22. november 2015

Jeg åbner unnderskriftindsamlingen igen og lader den løbe til den 22. november. Politianmeldelsen er indgivet og advokat Poul Fenger repræsenterer os. De underskrifter der indkommer nu, vil blive videresendt til politiet.

Underskriftindsamligen som er afsluttet

TV2 med Søren Espersens udtalelse

Sidens top

 

Danskere hylder Breivik og opfordrer til asylbrande

Berlingske d. 1/11 - 2015

I den lukkede Facebook-gruppe Den Danske Forening diskuterer brugerne en kommende »modstandskamp« mod muslimer.
Af: Mikkel Danielsen mikd@berlingske.dk

»Breivik er en frihedskæmper.«

»De er da i fuld gang i Sverige, hvor de brænder skidtet, som skulle huse flygtninge, fornuftigt.«

Sådan lyder nogle af kommentarerne i den lukkede Facebook-gruppe Den Danske Forening – et fællesskab bestående af omtrent 1.500 brugere, som først og fremmest diskuterer og angriber den muslimske indvandring til Danmark.

I flere tråde, som Berlingske har set, kredser samtalen om det, brugerne kalder »modstandskampen.« Det er tilsyneladende et opgør med indvandringen, som nogle beskriver meget diffust, mens andre taler om væbnet modstand og guerillahære.

»Den bedste strategi er i øjeblikket sabotage i mikrogrupper bestående af 2-3 personer eller opgaver udført på enkeltmandsbasis,« skriver en bruger, som opfordrer til at lade sig inspirere af de påsatte brande på asylcentre, som har fundet sted i Sverige de seneste måneder.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

DFer: Afbrændinger er »forventelige«

Berlingske d. 28/10 - 2015

Afbrændinger af asylcentre i Sverige er »forventelige,« siger DFer i indlæg. Men hun afviser, at hun dermed opfordrer til selvtægt.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Helmuth vil ikke kaldes racist

Berlingske d. 27/10 - 2015

…Flere venstrefløjspolitikere og kommentatorer har indirekte givet Sverigedemokraterna skylden for de 17 afbrændinger, der på det seneste har været af eksisterende eller kommende asylcentre og for angrebet på en skole i Troldhättan, som kostede to livet foruden gerningsmanden…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Jewish man from Florida accused of posing as Australian Isis jihadist

The Independent d. 14/9 - 2015

A Jewish man living in Florida has been charged with pretending to be an Australian-based Isis jihadist who publicly called for a series of attacks in the US and Australia.

The 20-year-old Jewish American named Joshua Ryne Goldberg was arrested by the FBI after allegedly inciting an FBI informant to bomb the 9/11 memorial event in Kansas City, Missouri, The Inquisitr reports.

Goldberg is reported to have posted pictures online of a bomb he had been building, under the alias “Australi Witness”.

læs hele artiklen

 

'Isis flag' picture that claims to show refugees attacking police goes viral — and is a lie.

The Independent d. 16/9 2015

A picture that purports to be of refugees carrying Isis flags and attacking police has been shared widely on social media this week — but the picture is old, probably doesn't show an Isis flag, and has nothing to do with refugees.

Læs hele atiklen

Sidens top

 

Frygt, had og racisme – Danmark anno 2015

Youtube d. 23/8 - 2015

En muslim fortæller en interessant historie om en debat mellem ham og en mand, der først tænker at muslimer forsøger at overtage landet, men til sidst bliver de enige.

Se videoen

Sidens top

 

 

 

Poul Eck Sørensens blok

Kontakt:

 

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
poul@peaceweb.dk

 

 

Sidens top

 

The Art of Tolerance – An idea on its tour around the world!

"We have to get to know each other better ...
... it makes us understand one another better,
trust each other more, and live together more peacefully."

link til siden

 

bjorn

 

 

Krystalnat fakkeltog 2017

 

knat

 

 

Sidens top

Oversigt:

 

Forside og nye indlæg

 

Kontakt (venstre spalte)

 

Link parti

 

Fredslink

 

Lokale økologer

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Rettigheder i kommunen

 

Vigtige klip fra nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Flygtninge

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

Sidens top

 

hoved