hoved
pige
3
Menu, Poul Eck Sørensen blok:
Forside og nyeste læserbrev m.m.
Kontakt
Kalender
Link parti
Link fredsarbejde
Lokale økologer
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske foreninger
Støt hjælpe-organisationerne
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne
Arkiv for læsebreve m.m.

 

6. August i Heerups have mod atomvåben
Heerups Have - kl. 20

Mindedag og demonstration mod atomvåben.

Ud over talen vil vi synge et par sange og hygge os med hinanden bagefter.

Tale ved Lisbet Skou

Sange, kaffe, te og kage. 

se kalender for Esbjerg Fredsbevægelse

26. august starter klimakaravanen i Esbjerg

Kl. 15 er der start med talere og sange på Torvet.

Link til klimakaravanens hjemmeside

Link til klimakaravanens Facebookside

Link til klimakaravanens facebookside i Esbjerg

Klimamarchen deltager d. 2/9 i Klimafolkemødet i Middelfart

 


Klimafolkemødet 2022

1. – 3. september 2022 – Middelfart -

Se programmet for
Årets program for Klimafolkemødet er klar. Læs mere og lad dig inspirere af, hvordan vi kan skabe klimahandling sammen.

Link

 

Foreningernes dag - lørdag d. 4/9 - 2022
kl. 10 - 14:30

Se programmet for forenngernesdag klik her.

Du kan møde Esbjerg Fredsbevægelsen den dag.
Vi har vores bod på Torvet.

 

Hadets anatomi - d. 9/11 - 2022

Oplægsholder Jens-Martin Eriksen der er forfatter til bogen.

Link til bogen

 

 

Forsiden > Nyheder > Syrien Kontakt - Oversigt

Syrien

 

Hjælp syriske flygtninge

De har mistet alt.
De har desperat brug for mad og varme.

Dansk Flygtningehjælp

Dansk Røde Kors

Dansk unicef

 

Fremgang for syrisk hær
Dansk krigsgrundlag smuldrer i Syrien

Arbejderen d. 7/7 - 2017

Den danske regering har hidtil begrundet sin militære tilstedeværelse i Syrien med, at den syriske regering ikke har kontrol med sin grænse mod Irak. Men for første gang siden 2015 er syriske regeringstropper nu helt fremme ved landets grænse mod Irak…

…Ulovlig zone

Den USA-ledede koalition har oprettet en såkaldt "de-confliction zone" på syrisk territorium i grænseområdet mellem Syrien og Irak. I den selvbestaltede zone har USA etableret en militærbase, som bliver brugt til at beskytte og træne syriske oprørsstyrker…

…Syrien har anmodet Rusland om hjælp, og Rusland kan derfor anvende væbnet magt i Syrien. Men Syrien har ikke anmodet USA eller Danmark om hjælp. Det betyder, at USA og de andre lande, som indgår i alliancen mod ISIL, ikke kan bruge det samme juridisk argument for magtanvendelse i Irak og Syrien. Derfor har Danmark, USA og resten af koalitionen indtil videre begrundet deres ret til at gribe militært ind i Syrien med USA's kontroversielle doktrin om "unwilling and unable", forklarer Jaques Hartmann.

Doktrinen åbner op for, at en stat kan bruge væbnet magt i selvforsvar på en anden stats territorium, hvor der er fare for et væbnet angreb, som udspringer fra denne stat, og territorialstaten enden mangler viljen eller evnen til selv at standse angrebet.

– Kun få lande støtter denne doktrin. Problemet med doktrinen er, at det alene bliver op til et enkelt land at bestemme, om brugen af væbnet magt er lovlig eller ej. Doktrinen undergraver derfor FN's kollektive sikkerhedssystem og overflødiggør den rolle, som oprindeligt var tiltænkt FN's sikkerhedsråd, forklarer Jaques Hartmann…

Læs hele artiklen

The "Unwilling or Unable State" as a Challenge to International Law

Sidens top

 

Syrisk journalist: ’Det er ikke længere vores revolution’

information d. 20/12 - 2016

Assad-regimet har haft held til at bilde hele verden ind, at borgerkrigen blot er et opgør med et virvar af militante islamistiske militser. Det siger den 37-årige syriske journalist Lilas Hatahat. Hun understreger dog, at det sekulære, folkelige oprør stadig findes...

…»Den demokratiske opposition er meget svær nu, efter tabet af Aleppo. Det er ikke længere, de demokratiske stemmer, der taler. Det er kun våbnene og militserne,« understreger Lilas Hatahat, der selv måtte flygte efter den syriske efterretningstjeneste havde fængslet og afhørt hende om en række kritiske artikler, hun havde skrevet for udenlandske medier og truet med at fjerne hendes børn...

...En kapret revolution

Det værste er imidlertid, at det folkelige oprør, som Lilas var med til at starte, er forsvundet.

»Verden kan ikke længere få øje på det demokratiske, folkelige oprør, jeg var med til at starte. På fem år er det lykkedes for Assad-regimet at overbevise omverdenen om, at krigen kun handler om at bekæmpe et kaotisk sammenrend af islamistiske militser. Han har simpelthen kapret vores revolution,« siger hun og mener, at det netop har været den syriske diktators strategi, siden han i 2012 begyndte at løslade de mange militante islamister, som sad i de syriske fænglser.

»Det syriske oprør startede uden våben. Vi mødtes i moskeerne, før vi gik på gaden, men det var ikke, fordi vi var religiøse. Moskeen var bare det eneste sted, hvor det var tilladt at samle mere end 50 mennesker. I dag har Assad fået hele verden til at tro, at han bekæmper islamistiske terrorister – og det er jo en kamp, hele verden går ind for. Det er en vanvittig situation,« siger Lilas Hatahat…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Pro-demokratiske oprører bør bevæbnes i Syrien

Enhedslisten d. 14/12 - 2016

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, er forfærdet over nyhederne, om massakre på civile i det østlige Aleppo, og opfordrer forud for dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører får mulighed for at forsvare civilbefolkningen i de andre oprørskontrollerede områder i Syrien.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Situationen er lige nu katastrofal i Aleppo, og jeg er meget bekymret for, at den humanitære krise vil sprede sig til andre oprørskontrollerede områder i Syrien. Hvis Assad og Putins strategi om at bruge krigsforbrydelser som et redskab til sejr fortsættes, så vil millioner af civile står over for en katastrofe.

- Jeg vil opfordre udenrigsministeren til at sikre, at de pro-demokratiske oprører bevæbnes, så de kan forsvare civilbefolkningen. De skal have hjælp til selvhjælp, så vi undgår nye massakre i andre dele af Syrien.

- Der er ingen tvivl om, at det der foregår lige nu i Aleppo er krigsforbrydelser. Derfor er der behov for, at de ansvarlige stilles til ansvar, også hvis de hedder Assad og Putin.

- I Syrien kontrollerer de pro-demokratiske oprører store områder af landet og de beskytter millioner af civile. Der er akut behov for humanitær hjælp og genopbygning i disse områder. Både for at sikre befolkningens overlevelse, men også, hvis der skal sættes handling bag de mange pæne ord om hjælp i nærområderne.

Link til artiklen

Sidens top

 

Fejlbombninger i Syrien skal undersøges

Eva Flyvholm, Enhedslisten
d. 19/9 - 2016

Danske kampfly har sandsynligvis deltaget i fejlbombninger i Syrien. Det er vigtigt med uvildig undersøgelse, mener Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

- Våbenhvilen i Syrien er endnu meget skrøbelig, og det vil være forfærdeligt hvis den bryder sammen igen. Derfor skal Danmark presse på for at få en uvildig international undersøgelse af fejlbombningerne i gang hurtigst muligt.

- Det sker desværre alt for ofte at fejlbombninger kun bliver undersøgt i en intern militærundersøgelse, og det er ikke godt nok. Jeg vil bede Forsvarsministeren redegøre for de danske flys rolle, og hvad der bliver gjort for at sikre en ordentlig uvildig undersøgelse af sagen.

-I stedet for at sende bombefly afsted, burde vi sætte alle kræfter ind på at få nødhjælp frem til de millioner af mennesker der har mistet alt og mangler mad og lægehjælp.

Link til artiklen

Sidens top

 

Sådan skaber vi stabilitet i Syrien

Information d. 15/3 - 2016

Konflikten mellem Assad og oprørerne har trukket ud i fem år, ikke mindst på grund af USA’s (skjulte) forsøg på at vælte regeringen. Her er seks principper, som vil bringe krigen til ophør

I dag, fem år efter det syriske oprør brød ud, er landet den største humanitære katastrofe og det farligste geopolitiske brændpunkt i verden. Det syriske folk er fanget i et blodbad med flere end 400.000 døde og ti millioner drevet på flugt. Jihadistgrupper med støtte udefra hærger nådesløst gennem landet med den civile befolkning som mål for deres vold. Alle parter i konflikten – præsident Bashar al-Assads regime, oprørsstyrkerne og Islamisk Stat (IS) – har begået og begår fortsat alvorlige krigsforbrydelser.

Det er på høje tid at finde en løsning, og en sådan må tage udgangspunkt i en gennemsigtig og realistisk redegørelse for, hvad der forårsagede krigen til at begynde med…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Information har startet serien:

Efter Aleppo

Den syriske borgerkrig står ved en skillevej efter regimets erobring af oppositionshøjborgen Aleppo. Forsøget på at vælte den syriske diktator Bashar al-Assad har haft enorme omkostninger for den almindelige befolkning. Mere en ti millioner mennesker er på flugt og op mod 500.000 har mistet livet. Information har spurgt en række herboende syrere, hvad der efterhånden er vigtigst, fred eller frihed?

Link

 

Krigen i Syrien har mange aspekter.
Her en person, der på fremragende vis giver os indsigt i den komplicerede krig.

 

Krigen i Syria: Bakgrunnen

av Pål Steigan d. 6/2 - 2016

Del 1. I denne delen taes opp noe av bakgrunnen for krigen, hvem som stod bak og hvordan det ble organisert.

…Tyrkia: Transittland for penger, våpen og hellig-krigere:

NATO-Tyrkia spilte en nøkkelrolle i starten av Syria-krisen. President Erdogan regnet med høye inntekter på rørledning gjennom Tyrkia. Han ville redusere sin avhengighet av russisk energi. Det kan være forklaringen på at han så fanatisk gikk inn for Assads fall. Fra 2011 ble Tyrkia transittland og sentrum for all eksport av våpen og krigere til Syria. Det ble riktignok dementert av Ankara, men bevisene på samarbeid mellom tyrkiske militær -og e-tjeneste med jihadister i Syria er overveldende.

Nøyaktig dokumenterte studier om samarbeidet ble lagt fram av Nafeez M. Ahmed en britisk journalist. Han underviste ved Sussex University og skrev for Guardian. Ahmed sa at Tyrkia kjøpte olje fra IS og garanterte samtidig inntekter til de hellige krigerne på 1 milliard dollar.

Militær destabilisering er planlagt «over there»:

Obama-administrasjonen med sine vestlige allierte var på et meget tidlig tidspunkt av konflikten nøye informert om terroren fra jihadister i Syria. Om vi studerer offisielle uttalelser fra USAs UD nøye, finner vi en pressemelding fra 11/12-12, der det heter at terrorgrupper opererte i Syria allerede i 2011. En av gruppene, al-Nusra-fronten, har tatt på seg ansvar for 600 attentat siden november 2013: «Attentatene har variert fra 40 selvmordsangrep og angrep med lette håndvåpen, improviserte angrep med ulike eksplosiver i storbyene Damaskus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib og Dayr al-Zawr. Et meget stort antall uskyldige sivile er drept i disse attentatene…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Syria: Den skitne propagandakrigen

av Pål Steigan d. 6/2 - 2016

Del 2. I denne delen taes opp hvordan krigen om hjertene ble ført: Propagandakrigen.

...«Diktatoren skyter mot sitt eget folk». Sommeren 2011 var fortellingen om undertrykking av fredelige demonstranter blitt en sann medie-orkan. Amnesty International krevde at Syria-regimet måtte sendes til den internasjonale Haag-domstolen, fordi den prøvde `å kvele fredelige protester med hjelp av panservogner og skarpe våpen`. Syrisk stats-TV viste samtidig nedbrente rettsbygninger, sprengte politistasjoner og telefonsentraler, massedrap i landsbyer, erobret av opprørere. Fra noen regioner ble fastboende sjia-muslimer, alavitter eller mulige sympatisører med Assad systematisk fjernet. Forskere, leger, ingeniører, offiserer og ordførere, som hadde en eller annen kontakt med regjeringen, ble truet, fordrevet og myrdet.

I vestlig presse ble alt dette først framstilt som billig Assad-propaganda: «Regimet hevder den er offer for aggresjon fra radikal-islamske terrorister», lød standard-formuleringen på TV og i radio. Men snart meldte usikkerheten seg. De samme mediene som omtalte opprørerne som heroiske kjempere for frihet og demokrati, fikk forklaringsproblem da det ble kjent at over 1000 ulike væpnete grupper opererte i Syria, mange av dem fra Al-Qaida-miljøet. Det var alle typer krigere, fra vanlige kriminelle til folk som drev med hals-hugging, viste til koranen og brukte videoer på internett for å skape frykt…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Krigen i Syria: Gassangrepene

av Pål Steigan d.7/2 - 2016

Krigen i Syria del 3: Gassangrepene

…Var påstander om bruk av giftgass en propagandaløgn?

US-forsvarets-etterretning, DIA, henviste i juni 2013 i et strengt konfidensielt notat til at al-Nusra-fronten hadde en avdeling som produserte sarin og fikk hjelp av tyrkiske og saudi-arabiske agenter. I e-tjenestene gikk rykter, for det var mange tegn på at al-Qaidas ideologiske tvillingbror al-Nusra-fronten kunne stå bak angrepet for å provosere fram et USA-angrep. Noen e-folk bestemte seg for å gå ut med det de visste til journalisten Seymour Hersh…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Poul Eck Sørensens blok

Kontakt:

 

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
poul@peaceweb.dk

 

 

Sidens top

 

The Art of Tolerance – An idea on its tour around the world!

"We have to get to know each other better ...
... it makes us understand one another better,
trust each other more, and live together more peacefully."

link til siden

 

bjorn

 

 

Krystalnat fakkeltog 2017

 

knat

 

 

Sidens top

Oversigt:

 

Forside og nye indlæg

 

Kontakt (venstre spalte)

 

Link parti

 

Fredslink

 

Lokale økologer

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Rettigheder i kommunen

 

Vigtige klip fra nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Flygtninge

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

Sidens top

 

hoved