6. August i Heerups have mod atomvåben
|
Klimafolkemødet 20221. – 3. september 2022 – Middelfart - Se programmet for
Foreningernes dag - lørdag d. 4/9 - 2022
|
Forsiden > Nyheder > Miljø | Kontakt - Oversigt |
MiljøMærsk får kritik for opbevaring af 450 ton radioaktivt affaldMyndigheder kritiserer Mærsk for ulovlig omgang med tonsvis af lavradioaktivt affald i Esbjerg. DR d. 15/11 - 2017 Danske sundhedsmyndigheder kritiserer Mærsk Oil for at passe for dårligt på 450 ton lavradioaktivt affald, som virksomheden har lagt på et midlertidigt lager i Esbjerg. I alt har Mærsk fået otte påbud i sagen siden 2016... ...Lungekræft og leukæmi Norm-affald fra Nordsøen er typisk lavradioaktivt affald, men radioaktiviteten er alligevel så høj, at der ifølge Sundhedsstyrelsen er risiko for skadevirkninger på mennesker, hvis affaldet ikke indkapsles og opbevares forsvarligt. Eksperter er enige i, at virksomheder bør leve op til Sundhedsstyrelsens regler på området. - Ved radioaktivt materiale, også norm-affald, er det fastslået, at der er en sammenhæng mellem strålingen derfra og lungekræft og leukæmi, siger Steffen Foss Hansen, lektor på DTU...
Britain 'to ban all petrol and diesel vehicle sales by 2040'Independent d. 26/7 - 2017 Sales of new cars and lorries that rely on fossil fuels will be outlawed in a bid to reduce pollution ...The expected move to ban petrol and diesel vans and cars follows similar plans announced in France this month and amid increasing signs that the shift to electric vehicles is accelerating... ...Air pollution is linked to around 40,000 premature deaths a year in the UK, and transport also makes up a significant share of greenhouse gas emissions... ..."The Liberal Democrats have called for all new diesel sales to end by 2025 and a scrappage scheme to help drivers convert to greener vehicles. We are serious about fighting air pollution, this Government is not."
Myndighederne har ikke fået alle oplysninger om miljøeffekten af et kemikalie brugt i Nordsøen.DR d. 29/6 - 2017 ...En aktindsigt, som DR har søgt og fået i indberetninger fra Mærsk til Miljøstyrelsen, viser, at Mærsk har udledt 35.106 ton af kemikaliet scavtreat i Nordsøen fra 2012 til 2016. Heraf udgør det mistænkte stof 42 ton. Mærsk vil ikke oplyse til hverken DR Nyheder eller Miljøstyrelsen, hvad det mistænkte stof hedder, eller præcis hvor farligt det er. Mærsk er dog gået i gang med at udfase brugen af scavtreat. Den vil formentlig også ændre miljøklassificeringen af kemikaliet fra gult til rødt. Virksomheder må ikke udlede kemikalier med en rød klassificering, uden Miljøstyrelsens tilladelse. En tilladelse Mærsk ikke havde søgt. Enhedslisten kræver derfor Mærsk politianmeldt...
Danmark er blevet elbilens fjende nummer etfinans d. 2/6 - 2017 Antallet af solgte elbiler i Danmark er faldet med 60 pct. på et år, altså efter at priserne steg i januar 2016. Imens stiger salget i resten af Eurpa… …Salget faldt som en sten fra 2015 til 2016, hvor den første prisstigning kom. Men selv efter da er salget faldet med 80 pct., nemlig fra første kvartal 2016 til første kvartal af 2017. Det skriver amerikanske Bloomberg, der har set nærmere på salget af elbiler i Danmark, under overskriften "Denmark is killing Tesla" (Danmark slår Tesla ihjel, red.)… …Det meget begrænsede salg af elbiler i Danmark siden 1. januar 2016 fik i april regeringen til at lempe reglerne lidt. I stedet for løbende at hæve afgiften hvert år frem til 2020, skal der nu sælges 5.000 elbiler, før priserne igen stiger. Dog bliver registreringsafgiften skubbet op til 40 pct. af hvad traditionelle biler skal betale i 2019, uanset salgstal, og derfra videre op, så der ikke er nogen rabat på elbiler i 2022. Ifølge storbanken UBS vil elbiler dog på grund af en mindre kompliceret teknik og faldende priser på batterier falde så meget i pris, at de allerede til næste år vil koste det samme som en tilsvarende bil med forbrændingsmotor – uden rabat på afgiften. Det vil betyde, at hver tredje bil, der sælges i Europa, vil være en elbil i 2025, ifølge en rapport fra UBS…
Nu ruller elbilrevolutionen, men den ruller baglæns i DanmarkInformation d. 22/6 - 2017 Stærk vækst i salgstallene i mange lande fører til nye opsigtsvækkende prognoser for den globale elbilbestand. I Danmark er salget af elbiler gået helt i stå… …Politiske mål og politisk handling er afgørende som supplement til teknologiudvikling, prisfald og nye bilmodeller, hvis privatbilismen via elbiler skal yde sit bidrag til at sikre den globale klimaaftale fra Paris. IEA viser i sin Global EV Outlook 2017, at der allerede i 2025 skal være omkring 70 millioner elbiler på verdens veje, hvis der skal være en fifty-fifty chance for at overholde Paris-aftalens grænse for den globale opvarmning på højst to grader. Og 90 millioner elbiler, hvis opvarmningen skal bremses ved 1,75 grader. Elbilrevolutionen skal yderligere op i omdrejninger, hvis man skal nå fra dagens 2,2 millioner batteridrevne biler til 70-90 millioner på bare otte år.
Udviklingen ved polerne får det til at løbe koldt ned ad ryggen på klimaforskereInformation d. 2/12 - 2016 På én og samme gang er havisen i Arktis og ved Antarktis skrumpet til rekordlavt niveau for årstiden. I nord truer selvforstærkende processer med at få udviklingen til at løbe løbsk. Vi har aldrig set noget lignende, siger forskere… …Flere steder i det arktiske område har luften i november været op til 20 grader varmere end normalt. Med stedse svagere is til at holde på havets varme kan processen år for år løbe stærkere. »Konsekvens af denne udvikling er bl.a. mere ekstreme vejrfænomener. Det er blevet forudsagt lige siden den første rapport fra FN’s Klimapanel i 1990. Det, vi har lært siden, er, at systemet er mere følsomt, end vi forestillede os,« siger Jason Box. »Udviklingen i Arktis har været tydelig i årevis, men den hastighed, hvormed det foregår, er større, end nogen har troet,« siger Julienne Stroeve. En rapport netop offentliggjort af Stockholm Environment Institute, Arctic Resilience Report, advarer om en række selvforstærkende feedback-processer, der kan tage fart og indebære, at Arktis overskrider en række tipping points, hvor udviklingen med klimaforandringer for alvor løber løbsk…
Glædeligt, at landbrugspakken nu ændresEnhedslisten, Maria Gjerding Fødevareministeriet har nu offentliggjort en række afgørende ændringer af landbrugspakken, fordi den oprindelige pakke var i strid med internationale miljøregler. Miljøet og naturen får nu en større beskyttelse, og det er virkelig glædeligt, mener miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding, der udtaler: - Det er en stor sejr og meget glædeligt, at regeringen nu er tvunget til at ændre landbrugspakken, så miljøet får en bedre beskyttelse. Efterafgrøderne gøres obligatoriske, og der sættes et loft over den mængde fosfor, som må udbringes på marken. Begge dele er vigtige initiativer i forhold til at sikre, at grundvand, vandmiljø og naturen ikke lider skader som følge af landbrugspakken. - De nye miljøkrav er en ordentlig afklapsning til Lars Løkke og hans regering, der ved hjælp af talmanipulation og vildledning har forsøgt at bilde Folketinget, befolkningen og kommissionen ind, at landbrugspakkens miljøregnskab var et grønt plus. Jeg glæder mig virkelig over, at det nu står fuldstændig klart, at det ikke lykkedes, og at helt centrale dele af landbrugspakken vil blive udlignet af miljøtiltag. - Det har været en ufattelig lang og sej kamp for vores natur og for vores miljø. Jeg er glad for, at kampen ikke har været forgæves, og vi i dag har vundet en vigtig sejr.
Miljøgrupper vil hæve ambitionerne i ny klimaaftaleInformation d. 19/11 -2016 COP22 førte vigtig aftale med sig, men der er brug for højere ambitioner, mener danske organisationer. ...I Paris besluttede man at sigte efter at begrænse den globale temperaturstigning til maksimalt to grader. Det kan man ikke nå, hvis ikke de store aktører strammer sig an i kampen for et sundere klima. - Der er brug for, at EU nu påtager sig en langt stærkere rolle som klimaleder og øger både sine egne klimamål og indsatsen for at trække andre lande med, mener 92-gruppen. På COP22 blev det besluttet, at regelsættet for Paris-aftalen skal være forhandlet færdigt i 2018.
Klimamøde styrker Paris-aftale fra 2015Information d. 19/11 - 2016 USA’s mulige udtræden af klimaaftalen fra Paris stopper ikke resten af verden. Det er budskabet fra Marrakesh… …Mange miljøorganisationer betegner COP22 som et vigtigt signal til verden. Men der er brug for langt flere midler til ulandene og behov for langt større CO2-reduktioner end dem, landene hidtil har lovet, understreger de. Mange toneangivende ulande rejste da også i den afsluttende debat kritik af manglende handling fra de rige lande frem mod 2020. Der er stadig langt til Paris-målet om at lægge låg over klodens opvarmning ved 1,5-2 grader. I øjeblikket har vi kurs mod 3-3,5 grader, hvilket kan udløse hidtil usete klimakatastrofer.
Nyt ambitiøst økologimærke på vejPolitiken d. 11/11 - 2016 …»Men økologiens force er netop at tilbyde mange ting på en gang. Det er one-stop-shopping. Nu laver vi et mærke, der sammen med Ø-mærket leverer det hele, dyrevelfærd, natur, klima, social ansvarlighed. Det dæmmer op for, at der kommer flere og flere, så der til sidst er et mærke for hvert eneste parameter«, siger han.
Marrakech Climate Change Conference - November 2016FN november 2016 The twenty-second session of the Conference of the Parties (COP 22) and the twelfth session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Kyoto Protocol (CMP 12) will be held in Bab Ighli, Marrakech, Morocco from 7-18 November 2016. On 5 October 2016, the threshold for entry into force of the Paris Agreement was achieved. The Paris Agreement entered into force on 4 November 2016. As a result, the first session of the Conference of the Parties serving as the meeting of the Parties to the Paris Agreement (CMA 1) will take place in Marrakech in conjunction with COP 22 and CMP 12.
|
Fredagscafe i Esbjerg Maria R. Gjerding MF og klimaordfører for Enhedslisten d. 20/5 - 2016Klimaaftale trådt i kraftNOAH: Parisaftalen er desværre ikke en sejrArbejderen d. 8/11 - 2016 Hvis vi skal holde os under en temperaturstigning på to grader, skal vi beholde mindst 85 procent af de kendte fossile reserver i jorden og stoppe al skovrydning. Parisaftalen om klima trådte i kraft fredag i sidste uge, fordi mere end 55 lande da havde ratificeret aftalen, som blev indgået ved FN's klimatopmøde COP21 i Paris sidste år. Men Parisaftalen er desværre ikke en sejr for klimaet og Jordens befolkning, som mange måske tror, skriver miljøorganisationen NOAH. Aftalen skal sikre, at den globale opvarmning ikke overstiger to grader. Men det giver den ikke mange chancer for, advarer NOAH…
Se her! Maria Reumert Gjerding sender statsministeren ud på dybt vand ved åbningsdebatten.Hun har kaldt Lars Løkke i samråd om landbrugspakken adskillige gange, men han nægter at møde op. I går nægtede han at svare.
Greenpeace: EU og USA slås om miljøregler i handelsaftaleEkstrabladet d. 2/5 - 2016 …Greenpeace International offentliggjorde mandag 248 dokumenter, der er lækket fra forhandlingerne om en ny frihandelsaftale mellem EU og USA. Ifølge Jan Søndergård, der er politisk rådgiver i Greenpeace Danmark, viser dokumenterne, at den såkaldte TTIP-aftale vil kunne få alvorlige konsekvenser for både miljø og mennesker i EU… …Vi mener, at miljølovgivning bør reguleres som miljølovgivning og ikke som en del af en handelsaftale. Det er det helt store problem, siger han…
EU borthandler den danske svinesektor gennem TTIPNOAH d. 28/4 - 2016 …”Amerikanske interesseorganisationer har været tydelige omkring at forbuddet blokerer amerikansk eksport af svin til EU. Hvis forbuddet løftes, vil danske producenter opleve større konkurrence fra amerikanske producenter, der kan anvende ractopamin og derved producere billigere. Samtidig er der al grund til at være nervøs for, at borgerne må acceptere lavere fødevarestandarder som en del af TTIP”…
Det lange spil om klimaet, Slutspil i ParisNOAHkanalen COP21 i Paris sluttede med en aftale, som udløste begejstring hos de deltagende parter. Men måske var begejstringen mest udtryk for, at det overhovedet lykkedes at få en aftale, som alle kunne skrive under på. Der er ikke meget, der tyder på, at aftale vil redde os fra fremtidige, katarstofale klimaændringer.
Forskere: Klimaet har det værre end vi troedeKLIMA: Videnskaben er enig. Klimaforandringerne er her allerede og udvikler sig hurtigere, end forskernes worst case scenarier. Imens skændes politikerne. Danmarks Naturfredningsforeing - Alle er enige om det. Klima- og polarforsker, Sebastian H. Mernild, lægger tryk på ’alle’ i sætningen, som handler om en enig forskerverden. - Blandt verdens førende klimaforskere er der konsensus om, at klimaforandring hovedsageligt er menneskeskabt. Forandringerne sker hurtigere end i de forudgående 100.000 år. Det er ikke naturlig variation, siger Sebastian H. Mernild, som også kan henvise til FN’s klimapanels seneste rapport, derslår den menneskeskabte klimaforandring fast med syvtommersøm.
Lokal energi - omstilling med engagementNOAHkanalen Den store omstilling til en vedvarende energiforsyning kræver hele befolkningens opbakning. Filmen sætter fokus på, hvordan man kan opnå lokalt ejerskab til og engagement i sin fremtidige energiforsyning med vedvarende energi, hvordan man organiserer sig samt hvilke barrierer for det lokale engagement, man møder.
Det lange spil om klimaetNoah (januar 2016) klimaforhandlinger rapportHistorien om de internationale klimaforhandlinger er historien om handlingslammede politikere, om magtens magtesløshed og om grådighedens sejr over fornuften. Det internationale hasardspil om klimaet kan meget let ende i en katastrofe for menneskeheden. I over 20 år har pilen peget i den retning, og det gør den stadig – også efter Paris-aftalen. Historien om de internationale klimaforhandlinger Fra 1870 til i dag har de samlede udledninger været ca. 2000 mia. ton CO2. De årlige globale udledninger af drivhusgasser svarer i dag til ca. 50 mia. ton CO2. Klimasystemet kan højst tage i omegnen af 700 mia. ton CO2 fra nu af, før risikoen for at overstige de to grader bliver overhængende. Med det nuværende udledningstempo har vi altså kun 14 år tilbage før alle drivhusgasudledninger i alle lande rige som fattige skal i nul. Det er i det perspektiv, spillet om Jorden, dens dyreliv og samfund skal ses. Kan det overhovedet nåes? Lige nu ser den politiske vilje til at afværge katastrofen ud til at kunne ligge på et meget lille sted Læs hele beskrivelsen (17 sider)
Historien om de internationale klimaforhandlingerNOAH kanalen på Youtube Verdens lande besluttede allerede i 1992, at menneskets påvirkning af klimaet ikke måtte udgøre en fare for vores samfund og for miljøet. Men siden er der kun sket meget lidt på trods af løbende internationale forhandlinger, og nu ser det ud som om, klimaændringerne er ved at nå et kritisk punkt. Bill Gates: Only Socialism Can Save the Climate, ‘The Private Sector is Inept’(inept = uduelig; kejtet; kluntet; tåbelig) U.S.Uncot d. 26/10 - 2015 Bill Gates explains why the climate crisis will not be solved by the free market... …Gates even tacked to the left and uttered words that few other billionaire investors would dare to say: government R&D is far more effective and efficient than anything the private sector could do…
|
Kontakt:
Poul Eck Sørensen
The Art of Tolerance – An idea on its tour around the world!"We have to get to know each other better ...
Krystalnat fakkeltog 2017
|
Oversigt:
Forside og nye indlæg
Kontakt (venstre spalte)
Link parti
Fredslink
Lokale økologer
Oversigt(denne spalte)
Rettigheder i kommunen
Vigtige klip fra nyheder> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den? > 30'erne - er de på vej tilbage? > Banker > EU > Fatigdom > Kurdere >> Lande>> Syrien >> USA > Love > Miljø >> Partier > Racisme |