hoved
pige
3
Menu, Poul Eck Sørensen blok:
Forside og nyeste læserbrev m.m.
Kontakt
Kalender
Link parti
Link fredsarbejde
Lokale økologer
Oversigt
Rettigheder i kommunen
Solidariske foreninger
Støt hjælpe-organisationerne
Underskriftsindsamlinger
Vigtige citater fra
nyhederne
Arkiv for læsebreve m.m.

 

6. August i Heerups have mod atomvåben
Heerups Have - kl. 20

Mindedag og demonstration mod atomvåben.

Ud over talen vil vi synge et par sange og hygge os med hinanden bagefter.

Tale ved Lisbet Skou

Sange, kaffe, te og kage. 

se kalender for Esbjerg Fredsbevægelse

26. august starter klimakaravanen i Esbjerg

Kl. 15 er der start med talere og sange på Torvet.

Link til klimakaravanens hjemmeside

Link til klimakaravanens Facebookside

Link til klimakaravanens facebookside i Esbjerg

Klimamarchen deltager d. 2/9 i Klimafolkemødet i Middelfart

 


Klimafolkemødet 2022

1. – 3. september 2022 – Middelfart -

Se programmet for
Årets program for Klimafolkemødet er klar. Læs mere og lad dig inspirere af, hvordan vi kan skabe klimahandling sammen.

Link

 

Foreningernes dag - lørdag d. 4/9 - 2022
kl. 10 - 14:30

Se programmet for forenngernesdag klik her.

Du kan møde Esbjerg Fredsbevægelsen den dag.
Vi har vores bod på Torvet.

 

Hadets anatomi - d. 9/11 - 2022

Oplægsholder Jens-Martin Eriksen der er forfatter til bogen.

Link til bogen

 

 

Forsiden > Nyheder > Flygtninge Kontakt - Oversigt

Flygtninge

 

En Facebook bruger fortæller sin historie:

Oktober - 2018

Så kære dansker. Kære medborger. 

Mor er RASENDE. Mor er ederfuckingsplintrende godt gal! 

Sønnen træder ind af døren. 
Mor, jeg oplevede det mest sindssyge i bussen. 
En ældre dame stillede sig foran mig, og begyndte at råbe: 
Skrid med dig, din fejlfarve. Skide immigrant. Du skal ikke nasse i mit land. Skrid til Kastrup. Ud af mit land. (Dertil en masse tillægsord, og med fråde ud af munden) 
Sønnen forholdte sig i ro og lod hende skrige, fordi han fandt hende dybt patetisk, og følte sig ikke fysisk truet. 

Vi taler om situationen. Han forsikrer mig at han er ok. Men kender også sin mor godt nok til at vide, at sådan en meddelelse skal ikke siges over telefonen, men ansigt til ansigt så jeg kan se at han er ok. 

Jeg er stolt over hans måde at håndtere situationen. Jeg er lykkelig for at jeg har opdraget og forberedt ham, hvis og såfremt han skulle stå i en situation, hvor han oplever racistiske overgreb. 
Jeg er stolt over at han i al forvirringen, holdte hovedet koldt. Observerede og lynhurtigt analyserede sig frem til, hvordan situationen skulle tackles.

Men mit mor hjerte. Det er i dette øjeblik fyldt med had og gloser, som jeg ikke vil skrive!
En medborger har været en racist overfor min søn. Meget har man udsat mig for. Meget har jeg været igennem. Men min søn, åhhhhh... Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte! 
Had er et mildt udtryk for den rette følelse, jeg sidder med lige nu. Men kan garantere jer for, at der tændes for en vrede. En MORS vrede!


 

 

 

 

Tag så det ansvar, Danmark! Skriv under.

Danmark vil ikke længere tage imod nogle af verdens allersvageste flygtninge – de kvoteflygtninge, FN har udpeget blandt de mest forfulgte og udsatte som f.eks syge og handikappede. Vi har ikke råd, siger både regeringen og socialdemokraterne nu.

Det har Danmark ellers haft siden 1978 – hvor vi kun var cirka halvt så rige som i dag målt i penge. Men åbenbart en helt del rigere målt i medmenneskelighed.
Med det planlagte stop for kvoteflygtninge bryder Danmark med en 38 år lang tradition om, at landene deler de mest udsatte flygtninge mellem sig. Det er meget alvorligt. Vi er aktivt med til at underminere mulighederne for at lave internationale aftaler om flygtninge. Vi er med til at tvinge de svageste flygtninge ud på synkefærdige både i Middelhavet. Og vi vender ryggen til verden på et tidspunkt, hvor flere mennesker end nogensinde før er på flugt.
Sådan er vores Danmark ikke!

Er dit Danmark heller ikke sådan? Så skriv under her og forlang, at :

Danmark fortsætter med at tage imod kvoteflygtninge på mindst samme niveau som nu
Danmark går forrest – ikke bagerst – i kampen for at lave internationale flygtningeaftaler
Danmark overholder alle internationale aftaler og konventioner om flygtninge og menneskerettigheder

Klik her

Sidens top

 

Kaptajn: Nazilogik at antyde, at bådflygtninge ikke skal reddes

Kristlig dagblad d. 25/7 - 2017

Når man begynder at antyde, at vi ikke behøver at vise empati for visse kategorier af mennesker, og at bådflygtninge i Middelhavet ikke skal reddes, er man på vej ind i en nazilogik, mener kaptajn i den tyske handelsflåde og grundlægger af SOS Méditerranée Klaus Vogel…

…”Hele diskussionen om, hvorvidt vi bidrager til menneskesmugling, er en afskyelig diskussion. Kritikken af hjælpeorganisationerne fører uvægerligt til den slutning, at det vigtigste ikke er at redde så mange menneskeliv som muligt, men at det er i orden at lade dem dø. Hvis vi er vidne til et trafikuheld og ikke hjælper de tilskadekomne, kan vi blive sigtet for at undlade assistance til mennesker i nød. Det er strafbart. Det er samme etiske udfordring, vi står over for. Vi har pligt til at komme mennesker til undsætning, når de er i livsfare…

Læs hele artiklen (for abonenter)

Sidens top

 

USA's krige bag flygtningekrise

Arbejderen d. 23/6 - 2017

65,6 millioner mennesker blev i 2016 drevet på flugt. Halvdelen er flygtet på grund af USA's direkte eller indirekte militære internvention.

Aldrig har der været flere flygtninge siden Anden Verdenskrig. Ifølge en ny rapport fra FN's højkommisariat for Flygtninge, UNHCR måtte 65,6 millioner mennesker sidste år flygte på grund af krig og vold.

Læs hele artiklen

 

Johanne Schmidt-Nielsen om Støjberg

Åbent samråd i d. 1/6 - 2017

Alt tyder på, at Støjberg har brudt loven med åbne øjne.
Det er dybt alvorligt. For uanset om man er rød eller blå, kan vi alle være enige om, at ministre skal respektere den danske lov. På samrådet i dag ændrede hun forklaring, undlod at svare på spørgsmål og talte sort.

Video fra Johanne Schmidt-Nielsens tale ved åbent samråd.

 

Støjbergs ordre var brud på almindelig dansk ret – ikke kun konventioner.

Politikken d. 30/5 - 2017

Eksperter afviser politiske påstande om, at loven, der ulovliggør Inger Støjbergs ordre, skulle være uklar.

...»I modsætning til hvad Inger Støjberg og Martin Henriksen (DF’s udlændingeordfører, red.) har sagt, handler det her ikke om indviklede internationale konventioner, der kan tolkes forskelligt. Det handler primært om helt almindelig dansk forvaltningsret. Det er pensum for enhver jurastuderende på bachelorniveau, at vi i Danmark har et princip om, at afgørelser skal vurderes konkret og individuelt«, siger han...

...I lighed med andre eksperter kan Sten Bønsing ikke forstå, hvordan jurister i embedsværket kan være i tvivl i en sådan sag.

»Man kan ikke som jurist være i tvivl om, at det her er ulovligt. Det ville være et fagligt meget dårligt håndværk, hvis man som jurist ikke ser, at det her er ulovligt«, siger han...

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Det mest bekymrende er ikke, hvis Støjberg gik imod sine embedsmænd. Det mest bekymrende er, hvis hun fik dem til at gå med sig

leder information d. 23/5 - 2017

Det mest bekymrende er ikke, hvis Støjberg gik imod sine embedsmænd. Det mest bekymrende er, hvis hun fik dem til at gå med sig

Leder Information d. 23/5 - 2017

...Senest har Udlændinge- og Integrationsministeriet overtrådt både dansk ret og internationale konventioner ved at udsende en instruks om, at alle asylansøgere under 18 år skulle adskilles fra deres ægtefæller eller samlevere.

Det slog Folketingets ombudsmand fast i en redegørelse tidligere i år.

Der skal ske en individuel sagsbehandling, før man foretager den slags indgreb. Det er juridisk barnelærdom, men det princip blev tilsidesat af ministeriet...

...Det står klart, at Inger Støjberg har et såkaldt objektivt ministeransvar for ulovlighederne. Men tilsyneladende er hendes ansvar altså mere vidtrækkende end det...

...For ikke så længe siden skrev journalist Jesper Tynell bogen Mørkelygten, der afdækker, hvordan den slags enten direkte eller indirekte pres på embedsværket har skabt en stærkt bekymrende kultur i ministerier og styrelser.

Han viste, hvordan embedsmænd deltager i at skære tal og fakta til, så det understøtter ministerens dagsorden, selv om det reelt er hverken sagligt eller fagligt forsvarligt.

Noget tyder på, at det er, hvad der er sket i den aktuelle sag. Og hvis Inger Støjberg ligefrem har presset ledende embedsmænd så langt ud, at de, på trods af advarsler fra deres kolleger, har godkendt en åbenlys ulovlighed, er der ikke bare tale om en enkelt vildfaren minister.

I så fald har vi endnu en gang fået et indblik i en syg kultur i Udlændinge- og Integrationsministeriet…

læs hele lederen

Sidens top

 

 

Pigen, der forbløffede, er ved at krakelere

Politikken d. 22/1 - 2017

Kun for abonenter

…I morgen viser Grand-biografen i København filmen ’Mon de kommer om natten’. Den handler om flygtningepigen Rokhsar Sedigis angst for, at politiet skal komme om natten og sende hende og hendes familie til Afghanistan…

…Kernen er brutal. Hendes mor valgte hendes far frem for en anden mand. Den anden mand blev siden officer i Taleban og insisterede via sine forbindelser på, at sønnerne i Rokhsars familie skulle i Taleban, og at Rokhsars storesøster skulle bortgiftes til en ældre mand. Da familien nægtede, blev Rokhsars storebror slået ihjel, og resten af familien måtte flygte…

Link til artiklen

Sidens top

 

FN advarer mod regeringens plan om at indgå aftaler om udlevering til torturlande.

Politiken d. 1/12 - 2016

Flere organisationer vender sig imod regeringens ønske om at få 'diplomatiske forsikringer' fra lande, hvor tortur forekommer.

Regeringen lægger nu op til at indgå diplomatiske aftaler med torturstater om at hjemtage udviste udlændinge og garantere for deres sikkerhed. Af det nye VLAK-regeringsgrundlag fremgår det således, at man vil »undersøge mulighederne for brug af diplomatiske forsikringer i forhold til udsendelse af personer på tålt ophold«.

Men ved at hjemsende personer på baggrund af en såkaldt diplomatisk forsikring er der en betydelig risiko for, at det vil være i strid med FN’s torturkonvention, og at de pågældende personer fortsat vil være i fare for at blive udsat for tortur, advarer FN og en række menneskerettighedsorganisationer.

læs hele artiklen

Sidens top

 

FN kritiserer de seneste års danske asylstramninger

Information d. 16/7 - 2016

En ny rapport om Danmark fra FN’s Menneskerettighedskomité kritiserer blandt andet smykkeloven og stramninger af reglerne for familiesammenføring. Venstre vil ikke »ændre et eneste komma« på baggrund af rapporten

Læs hele artiklen

kræver abonement

Sidens top

 

Trodser advarsel fra Torturkomité

Arbejderen d. 15/7 - 2016

Flygtningenævn vil ikke rette sig efter FN
De danske udlændingemyndigheder vil sende en kurdisk militærnægter og tidligere PKK-medlem ud af landet - på trods af advarsler fra FN's Torurkomité.

For første gang nogensinde afviser Flygtningenævnet at efterleve en anmodning fra FN's Torturkomité om at lade en flygtning blive i Danmark, mens hans klage bliver behandlet i Torturkomitéen…

…Også kurderens advokat, Niels-Erik Hansen, undrer sig. I forbindelse med de danske udlændingemyndigheders behandling af kurderens asylsag bad han om, at der blev foretaget en lægefaglig undersøgelse af, om den unge kurder har været udsat for tortur.

– Det nægtede myndighederne, og derfor fik vi efterfølgende foretaget en undersøgelse hos Amnesty Internationals frivillige lægegruppe, der underbygger hans oplysninger om tortur. Derfor er det så meget desto mere overraskende, at Flygtningenævnet både nægter at anerkende resultatet af Amnesty’s lægeundersøgelsen og samtidig nægter at få foretaget en tortur-undersøgelse af andre læger, siger Niels-Erik Hansen til Arbejderen.

Han uddyber:

- Danmark vil derfor utvivlsomt igen tabe sagen ved Torturkomitéen. Derfor er det også så meget desto værre, at man ikke vil anerkende, at han skal have ret til at opholde sig i landet, mens komitéen får lejlighed til at komme frem til denne afgørelse. Det virker nærmest som om, at man håber at slippe af med problemet, ved at ansøgeren ender i et tyrkisk fængsel.

Den kurdiske asylansøger er nu gået under jorden.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Pelle Dragsted affejer Johanne Schmidt-Nielsens flygtningeforslag

I et opsigtsvækkende interview affejer Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted et forslag fra Johanne Schmidt-Nielsen om, at flygtninge skal kunne søge asyl på ambassader. Og han lægger op til en markant mere realistisk flygtningekurs for Enhedslisten...

...Hvis Pelle Dragsted får magt, som han har agt, ser det ud til, at Enhedslisten er ved at melde sig ind i flygtningerealisternes klub sammen med Socialdemokratiet. Udtalelserne fra Pelle Dragsted må derfor være positiv læsning for Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, der med rette kan tolke det som et praj om, at Enhedslisten er rykket markant længere ind mod midten med Pelle Dragsted end i de glade dage under Johanne Schmidt-Nielsen.
kommentarer

Mads Havskov Hansen er kulturredaktør på Netavisen Pio.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Alle muslimer vil indføre sharia, og veganere lever kun af kosttilskud

Information d. 22/3 - 2016

I weekenden kunne man på Københavns Hovedbibliotek ikke kun låne bøger, men også mennesker, som hyppigt er udsat for myter, stereotyper og stigmatisering. Formålet er at teste folks fordomme og se, om de egentligt holder stik

Oppe under taget på Københavns Hovedbibliotek sidder en flok mennesker og taler prøvende til hinanden. »Hvor kommer du fra?«, »Hvad hedder du?« Og »hvad er du så«, bliver der spurgt på kryds og tværs.

»Jeg er veganer, feminist og aseksuel,« er der én, der svarer.

En anden fortæller, at hun er kropsterapeut. En tredje er soldat med posttraumatisk stress og en fjerde er skizofren. De godt 30 mennesker, som er samlet, er til låns, men kan kun læses på biblioteket.

En ung fyr i en rød T-shirt, fortæller sin sidemand, som er konvertit, at han er spændt på, om nogen mon vil låne ham…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

zaatari
Foto: Bidna Capoeira d. 6/2 - 2014, link til billede
Al Zaatari Refugee Camp in Jordan

Zaatari flygtninge lejr i Jordan, hvor der bor 83.000 flygtninge.

Denne lejer byder 2000 nye beboere velkommen hver dag og man har sat 30.000 telte op og administrationsbygninger.

Det koster omkring 500.000$ pr dag at have denne flygtningelejr, her fordeles en mill. stykker brød hver dag, og 4,2 mill liter vand hver dag.

Se video

Vi skal kæmpe for at genvinde respekt for livet, for det enkelte menneske.

Videoen er delt på Facebook, her et skærm dump med 3 kommentar:

kom1

 

 

Har TV 2 manipuleret med moske-program?

Radio 24syv d. 11/3 - 2016 af Viktor Reddersen og Per Lysholt

TV 2 har i en af de opsigtsvækkende dokumentarudsendelser om danske moskeer udeladt oplysninger og lydklip, der tegner et mere positivt og nuanceret billede af en "fundamentalistisk" imam fra den omstridte Grimhøjmoskeen i Aarhus.

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Zornig-dom trækker overskrifter i udlandet

DR d. 11/3 - 2016

Fredag blev Lisbeth Zornig, direktør for Børnehuset Zornig, og hendes mand dømt for menneskesmugling og idømt en bøde hver på 22.500 kroner ved Retten i Nykøbing Falster.

De blev dømt for menneskesmugling, fordi de den 7. september gav en syrisk familie, der ligesom mange andre migranter og flygtninge gik på motorvejen, et lift mod København, så familien kunne komme videre mod Sverige.

Lisbeth Zornigs dom for menneskesmugling har dagen igennem skabt overskrifter i udlandet…

…Amerikanske Buzz Feed News skriver blandt andet, at "Dansk par får 45.000 kroner i bøde for at give syrisk familie et lift, kaffe og småkager”…

læs hele artiklen

Sidens top

 

Politiet tager asylbørns mobiler ved ankomst

Kristeligt Dagblad d. 16/2 - 2016

Mobiltelefoner er ofte den bedste måde at finde frem til en udlændings identitet på, forklarer politiet

Mindst 55 uledsagede flygtningebørn har inden for de seneste måneder fået frataget deres mobiltelefon af dansk politi. Det skriver Politiken.

Flere asylcentre oplever det som en ny praksis, og ledelserne fortæller, at de unge er fortvivlede. Når de kontakter politiet, er beskeden, at de unge må væbne sig med tålmodighed. Mange har været uden telefon i en måned...

Læs hele artiklen

Sidens top

Hundredvis af asylansøgeres mobiler kopieret af politiet

Information d. 17/2 - 2017

Dansk politi har tappet hundredvis af asylansøgeres mobiltelefoner for data. Det fremgår af en aktindsigt, som Information har fået. Kritikere kalder politiets praksis ’meget problematisk’ og ’et niveau under den retssikkerhed, vi andre ville finde os i’

læs hele artiklen

Sidens top

 

Integrationsydelsens størrelse

Enlig i 2015: 5.945 (kontanthjælp: 10.849)

Par med børn i 2015: 8.319*2 (kontanthjælp: 14.416 *2)

Se Wikipedia

 

 

 

Sidens top

Enhedslisten:

Nordens venstrefløj vil tage fælles ansvar for at løse flygtningekrisen

Kommunerne skal kompenseres for flere flygtninge

Det vil Enhedslisten gøre ved flygtningekatastrofen

Lønmodtagerne skal høres om flygtningejob

Spørgsmål og svar om flygtninge i Europa

Fact sheet on Danish refugee policy and the position of the Red-Green Alliance

 

Folketinget:

L 111 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og forskellige andre love.

Fremsat 28-01-2016

Se foketingets hjemmeside

 

Notat

Udlændinge-, Integrations- og
Boligministeriet d. 28/1 - 2016

Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til lovforslag om ændring af lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og andre love (Udvidelse af per-sonkredsen for modtagelse af integrationsydelse m.v.)

se folketingets hjemmeside

refugees.dk:

Her en oversigt over stramninger på flygtningeområdet.

Asylstramningerne i kort resumé

refugees.dk d. 31/1

Få overblik over de vedtagne stramninger for flygtninge i Danmark, L87

 

Ett fåtal brott i Sverige kopplas till flyktingar

Dagens Nyheder d. 2/9 - 2016

Flyktingar är inblandade i ett fåtal av alla polisingripanden i Sverige, enligt polisens egna siffror. En procent av polisens anmälningar kan kopplas till nyanlända.

– Om man ser till det stora kollektivet så motsvarar siffrorna normalbilden för polisens ingripanden. Skillnaden är att detta kollektiv är sammanpressat på en liten yta. När ett brott begås på denna lilla yta så förknippas det lätt med hela kollektivet.

Det säger Thomas Wallberg, nationell kommenderingschef på polisens Nationella operativa avdelning, NOA…

Læs hele artiklen

Sidens top

 

Nordens venstrefløj vil tage ansvar for at løse flygtningekrisen

Information d. 22/1 - 2016

Vores regeringer må omgående mødes for at løse de udfordringer, vi står over for. Venstrepartierne i de fem nordiske lande har de nødvendige forslag, der kan opretholde asylretten og det nordiske samarbejde…

Paavo Arhinmäki, Vasemmistoliitto/Vänsterförbundet, Finland

Katrín Jakobsdóttir, Vinstrihreyfingin - grænt framboð, Island

Audun Lysbakken, Sosialistisk Venstreparti, Norge

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten, Danmark

Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, Sverige

Læs hele artiklen

Sidens top

 

British soldier who lost leg in Iraq issues powerful message to those who think he should hate Muslims

itv d. 9/12 -2015

Chris Herbert has won praise for his emotional Facebook post. Credit: Chris Herbert

ITV News has approached Chris Herbert for further comment but in the meantime, here's his Facebook post in full:

Getting frustrated by some people expecting racism from me, because I got blown up.

Here it is:

Yes. A Muslim man blew me up, and I lost my leg.

A Muslim man also lost his arm that day wearing a British Uniform.

A Muslim medic was in the helicopter that took me from the field.

A Muslim surgeon performed the surgery that saved my life.

A Muslim Nurse was part of the team that helped me when I returned to the UK.

A Muslim Healthcare Assistant was part of the team that sorted out my day to day needs in rehabilitation when I was learning to walk.

A Muslim taxi driver gave me a free ride the first time I went for a beer with my Dad after I came home.

A Muslim doctor offered my Dad comfort and advice in a pub, when he didn't know how to deal with my medicines and side effects.

Contrary to that:

A white Brit spat in my girlfriend's face for 'f****** a cripple when you could have me [him]'

A White Brit pushed my wheelchair away from a lift so he could use it first.

A White Brit screamed at my Dad for parking in a disabled bay when I was in the services coming home.

(Although, alot of people helped in my recovery! I dont hate white brits either! hahaha)

Point is, f*** off. I know who I dislike, and I know who I don't. I know who I appreciate, and I know who I don't.

If you want to hate an entire race of men and women for the actions of a few d***heads feel free, but don't push your views on me, thinking I am an easy target because one d******** decided it was my day to die.

Blaming all Muslims for the actions of groups like Daeshe and the Taliban, is like blaming all Christians for the actions of the KKK or Westboro Baptist Church.

Get a grip of your lives, hug your family and get back to work.

– Chris Herbert
Last updated Tue 15 Dec 2015

Læs hele artilen

Sidens top

 

Poul Eck Sørensens blok

Kontakt:

 

Poul Eck Sørensen
61 67 82 49
poul@peaceweb.dk

 

 

Sidens top

 

The Art of Tolerance – An idea on its tour around the world!

"We have to get to know each other better ...
... it makes us understand one another better,
trust each other more, and live together more peacefully."

link til siden

 

bjorn

 

 

Krystalnat fakkeltog 2017

 

knat

 

 

Sidens top

Oversigt:

 

Forside og nye indlæg

 

Kontakt (venstre spalte)

 

Link parti

 

Fredslink

 

Lokale økologer

 

Oversigt

(denne spalte)

 

Rettigheder i kommunen

 

Vigtige klip fra nyheder

> 3. Vedenskrig - Hvordan undgår vi den?

> 30 timers arbejdsuge.

> 30'erne - er de på vej tilbage?

> Banker

> CETA og TTIP

> EU

> Fagforeninger

> Fatigdom

> Flygtninge

> Kurdere

>> Lande

>> Syrien

>> USA

> Love

> Miljø

> Nyliberalisme

> Offentlig ansat

>> Partier

>> Dansk Folkeparti

>> Socialdemokraterne

> Populisme

> Racisme

> Sikkerhedspolitikl

> World Social Forum

Sidens top

 

hoved